TRADITION SINCE 1989
Pokličite nas: +386 (0)41 610 492

Styrian Golding Celia

stryan-golding-c
Celia je triplodna požlahtnjena na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v Žalcu iz Savinjskega goldinga in slovenskega moškega hmelja s ciljem izboljšati pridelovalne lastnosti tradicionalnega Savinjskega goldinga in hkrati oraniti njegovo fino hmeljno aromo. sorto odlikujejo zelo dobre agronomske lastnosti za pridelavo in spravilo hmelja.
Celeia je aromatična sorta poznana po fini hmeljni aromi, prijetni in harmonični grenčici. Pivo, varjeno s Celio, ima zelo dobre organoletpične ocene za grenčico, aromo in okus.



  • storžki so široko ovalni
  • povprečno 27 mm dolgi
  • 100 suhih storžkov tehta povprečno 14g
  • oblika rastline je cilindrično kijasta
  • trta je zelene barve




  • tehnološka zrelost: srednje zgodna
  • skladiščna obstojnost: zelo dobra
  • pridelek: 1700-2600 kg/ha



Odpornost na bolezni

 

hmeljeva peronospora
primarna okužba: srednja
sekundarna okužba: srednja


hmeljeva pepelovka:
srednja


verticilijska uvelost
blaga oblika: nizka
letalna oblika: nizka



Klasifikacija

Group I

Fine aroma hops: Hallertauer Mittelfrüher, Hersbrucker Spät, Klon 18, Lubliner, Saazer, SA-1, Spalter, Styrian Savinjski Golding (SSG), Styrian Golding – Celeia (SG), Strisselspalter, Tettnanger. (Alpha acid to 4,5%)

Group II

Aroma hops: Super Styrian Aurora (SSA), Styrian Golding B (SGB), Cascade, Sluster, First Gold, Fuggles, Golding, Hallertauer Tradition, Mount Hood, NZ Hallertau, Opal, Perle, Saphir, Smaragd, Spalter Select, Sterling, Willamette. (Alpha acid over 4,5%)

Group III

High alpha hops: Magnum, Merkur…

Styrian hops

  • STYRIAN SAVINJSKI GOLDING
  • STYRIAN GOLDING
  • SUPER STYRIAN AURORA
  • STYRIAN GOLDING B
  • STYRIAN GOLDING C